Eerstvolgende trainingen:

Agile

Softwareontwikkeling is continu in beweging. Nieuwe aanpakken brengen succes en hun eigen uitdagingen. Agile development is niet nieuw. De aandacht voor agile development is recent echter sterk toegenomen en vele organisaties passen deze werkwijze nu toe. Met succes.

Testen in een Agile ontwikkelproject is anders dan in een project waarin volgens het bekende V-model wordt ontwikkeld. Verantwoordelijkheden worden bij teams belegd en niet meer bij rollen. Het hele team, waarvan de tester deel uitmaakt, is verantwoordelijk geworden voor de kwaliteit van het product. Dat betekent dat ontwikkelaars en testers meer samen gaan werken. Er wordt in iteraties gewerkt en vaak wordt Scrum als projectmanagement methode gebruikt. Er bestaat een andere nadruk op documentatie en testautomatisering. Testers zoeken zichtbaar naar hun nieuwe rol.

Improve heeft al meerdere bedrijven begeleid bij het doormaken van de benodigde veranderingen om ook testers effectiever en efficiënter te laten functioneren in agile teams. Door training, begeleiding en meewerken. Zo hebben wij een bank begeleid bij het werken volgens Scrum en een fabrikant van high tech consumentenelectronica bij het werken volgens Test Driven Development. Daarnaast werken meerdere medewerkers van Improve in Agile teams en zijn inmiddels vele van onze consultants gecertificeerd Scrum Master (PSM/CSM) en/of gecertificeerd Agile Tester (CAT).

Improve heeft op basis van de theorie en haar eigen ervaring inmiddels een leergang Agile testing ontwikkeld die bestaat uit de trainingen:

  • Certified Agile Tester (CAT): een vijfdaagse training die op een praktische wijze diep op Scrum en agile testing ingaat en wordt afgesloten met een examen en certificaat.
  • Certified Agile Essentials: een tweedaagse training waarin wordt ingegaan op de basis van agile werken, met stevige aandacht voor de kwaliteitscomponent, afgesloten met een examen.
  • Acceptance Test Driven Development (ATDD): een tweedaagse, interactieve, training waarin de deelnemer kennis maakt met Acceptance Test Driven Development en Specification by Example; nieuwe methoden om effectief en efficiënt waardevolle software te leveren.
  • Agile Testing: een introductie agile testen voor testers (awareness).
  • Agile Testing for developers: een introductie agile testen en kwaliteit voor ontwikkelaars (awareness).
  • Agile Testing for teams: een introductie agile testen en kwaliteit voor teamleden of complete teams (awareness).
  • Workshop User Story testing: een eendaagse training die specifiek ingaat op het testen op basis van User Stories in een agile context.

 

Meer weten? Vraag het de Expert.

Ik ben Bart Bouwers. De wereld is vol van Agile werken. Maar wordt de kwaliteit en het meten daarvan als integraal onderdeel van de ontwikkelwerkzaamheden meegenomen? Leveren Scrum teams altijd waardevolle software? Wat is dat eigenlijk? Hoe zet u agile testers in? Wat zijn dat eigenlijk?

Wilt u een antwoord op deze of uw eigen vragen of wilt u vrijblijvend eens van gedachten wisselen over onze Agile visie en de mogelijkheden die we voor u hebben?

Neem dan contact met mij op via (040) 202 1803 of laat uw naam en telefoonnummer achter in een mail naar info@improveqs.nl. Ik neem dan binnen een werkdag contact met u op.