Eerstvolgende trainingen:
CMAP 23-02
RST 02-03
TMap Next TM 03-03
ISTQB Foundation 09-03 
ATDD 15-03
ISTQB Adv TTA 16-03
CABA 23-03
Test Automation 23-03

 

Bekijk de planning of

schrijf direct in.

Nieuws

 

25-06-2015 Certified Agile Business Analysis

Improve Quality Services introduceert als eerste in Nederland de training Certified Agile Business Analysis. Deze tweedaagse iSQI® Certified Agile Business Analysis cursus geeft methoden en hulpmiddelen voor de Business Analyst die werkt in een agile context. Niet alleen krijgt u specifieke tips, u zult ook begrijpen wat waardevol is of mogelijk is, gebaseerd op echte voorbeelden, om u te helpen om de samenwerking en continue verbetering binnen projecten te stimuleren. U krijgt een overzicht van verschillende technieken die goed aansluiten bij de agile aanpak en filosofie.

Neem deel aan deze cursus als u werkt als Business Analyst of werkt met Business Analysts en beter wilt begrijpen wat werken in een agile context betekent. De cursus is tevens bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het definiëren en managen van requirements in de ontwikkelcyclus. De cursus wordt afgesloten met een examen dat bij goed gevolg wordt beloond met een internationaal erkend certificaat.

 

05-05-2015: Rapid Software Testing in het Nederlands

Op 29 juni 2015 is Improve Quality Services de eerste organisatie die een training Rapid Software Testing in het Nederlands zal verzorgen.

Deze training, ontwikkeld door James Bach en Michael Bolton, zal worden verzorgd door Huib Schoots die hiermee, naast Bolton, Bach en Holland, de vierde RST trainer wereldwijd wordt.

 

24-04-2015: ISTQB Expert Level kent 5 full experts!

Bijna een jaar geleden startte Improve met het verzorgen van de trainingen  ISTQB Expert Level Improving the Testing Process - Module Implementing Test Process Improvement en de module Assessing the Testing Process. Deze trainingen zijn inmiddels een aantal malen verzorgd.

Afgelopen week was er een bijeenkomst waarin de experts, opgeleid bij Improve, elkaar weer konden bijpraten over hun ervaringen. Onder hen ook  de 5 personen zijn die zich de wereldwijd eerste Full Expert mogen noemen.

Van links naar rechts: Eduard Hartog (Improve), Maarten Beks (Salves), Richard van der Pols (Philips), Patrick Duisters (Improve) en Marcel Dassen (APG).

 

27-02-2015: Huib Schoots op Copenhagen Context

Op 27 februari presenteerde Huib Schoots tijdens de conferentie Copenhagen Context. Lees hier zijn presentatie Dealing with context change.

 

23-02-2015: NEN Outsourcing

De nieuwe NEN norm voor Outsourcing  (NEN 37500) is gepresenteerd. Patrick Duisters verzorgde het onderdeel Transition.

 

2-2-2015: Quality Boost!

Kennis en ervaring worden steeds belangrijker. Improve heeft vele experts die continu leren en zich ontwikkelen. Dit doen ze onder andere door hun kennis te delen met elkaar. Door met elkaar te sparren en over onze ervaring te spreken, leren we allemaal. Dat willen we graag ook met jou delen. Lees hier meer over Quality Boost!

 

27-11-2014: ISTQB Experts

Improve heeft de eerste Experts 'afgeleverd'. Deze cursisten hebben met goed gevolg de modules Assessing the Testing Process en Implementing the Testing Process afgelegd van de training ISTQB Expert Level Improving the Testing Process.  Zij mogen zich vanaf nu ISTQB CTEL Improving the Testing Process noemen.

 

20-11-2014: Trainingsaanbod Context-driven testen

Improve Quality Services heeft het trainingsaanbod uitgebreid met de training Rapid Software Testing. Deze zal elk kwartaal worden verzorgd. De eerste optie is 2-4 maart 2015, uw trainer is James Bach! Op 5 en 6 maart kunt u daarnaast de training Session Based Test Management volgen, ook bij James Bach.

 

28-07-2014: Trainingsaanbod uitgebreid met Certified Mobile App Professional

Improve Quality Services heeft het trainingsaanbod uitgebreid met de certificerende training Certified Mobile App Professional (CMAP). Een training voor professionals die meer willen weten van Apps en de manier waarop ze getest moeten worden.

 

24-06-2014: ISTQB Curriculum uitgebreid

ISTQB breidt het currciulum uit met ISTQB Foundation extension - Agile Tester. Improve heeft deze training inmiddels in eigen beheer ontwikkeld en zal deze in het najaar van 2014 aanbieden in het publieke rooster.

 

20-05-2013: ISTQB Expert Level

De training ISTQB Expert Level Improving the Testing Process - Module Implementing Test Process Improvement is geaccrediteerd door ISTQB. U kunt hem volgen vanaf 4 september. De module Assessing the Testing Process kan vanaf 4 juni weer gevolgd worden. Eind mei verzorgt Improve als eerste in de wereld het examen voor de module Assessing the Testing Process.


15-04-2014: Nieuwe training ISTQB Foundation Online

Improve Quality Services heeft een volledig nieuwe online versie laten ontwikkelen van de bekende training ISTQB Foundation. Internationaal, Engelstalig, en ideaal voor een ieder die  niet in de gelegenheid is deze training in het klaslokaal te volgen.

In deze nieuwe online training is het alsof u in het klaslokaal zit. Door een instructrice wordt u, in uw eigen tempo, door de 6 modules van deze training begeleid. Afgesloten met examenvragen. En als u vragen heeft over de inhoud van de training, kunt u ondersteuning vragen aan een geaccrediteerde trainer.
 
Bekijk de brochure en start vandaag nog.

 

03-03-2014: Context-driven testing

Improve Quality Services innoveert continu. Wij volgend de ontwikkelingen in de testwereld en nemen er ook actief aan deel. Context-driven testing is een van de recente ionnovaties in het testvak. Met het aantrekken van Huib Schoots als expert op dit gebied onderkent Improve het belang van deze trend. Huib zal namens Improve klanten gaan helpen bij het invoeren van Context-driven testing.

 

03-03-2014: ISTQB Expert Level Improving the Testing Process - Implementing Test Process Improvement

De training ISTQB Expert Level Improving the Testing Process - Implementing Test Process Improvement is geaccrediteerd door ISTQB. Deze tweede module zal op zeer korte termijn worden toegevoegd aan de opleidingsplanning van Improve.

 

07-01-2014: Vakmanschap in Kwaliteit

Ook in 2014 organiseert Improve weer de sessies Vakmanschap in Kwaliteit. Informele bijeenkomsten om interactief, met vakgenoten, te leren over een actueel thema. Zie het programma voor de eerste helft van 2014 en neem deel.

 

05-12-2013: Expert Level geaccrediteerd

De training ISTQB Expert Level Improving the Testing Process - Module Assessing Test Processes is geaccrediteerd door ISTQB. Impove zal deze training in het eerste kwartaal van 2014 als eerste in de Benelux gaan verzorgen.

 

20-11-2013: Agile Seminar

In samenwerking met Compu'Train verzorgt Improve Quality Services op 4 december 2013 een seminar met de titel "Kom kennismaken met testen van software in de Agile-omgeving!".

 

20-11-2013: Improve België

Quality Event door QSpin en Improve België op 3 december in Gent. Bekijk de trailer op YouTube. Met dit event onderstreept Improve de ambitie om ook in België haar dienstverlening verder uit te breiden op het gebied van training en consultancy.

 

14-11-2013 Impove Presenteert...

Op 30 oktober sprak Jurian van de Laar op de Agile Testing Days, donderdag 31 oktober sprak Jeanne Hofmans op het TestNet Najaarsevenement. Op 6 november spraken Eduard Hartog en Jeanne Hofmans opEuroStar 2013. Lees hun presentaties.

 

10-09-2013 Certified Agile Essentials in open rooster

Nieuw op de opleidingskalender van Improve: Certified Agile Essentials. Ook deze training is weer door Improve als eerste beschikbaar gemaakt voor de Nederlandse markt.

 

06-09-2013: IREB Certified Professional

Improve introduceert als eerste in Nederland de training IREB Certified Professional for requirements Engineering Advanced Level Elicitation and Consolidation. De eerste training start op 4 november.

 

30-08-2013: ISTQB Foundation in 5 avonden

Vanaf 31 oktober kunt u in 5 avonden de training ISTQB Foundation volgen. Het examen kunt u naar eigen wens inplannen. Met dit aanbod komt Improve tegemoet aan de wensen van met name ZZP'ers die buiten werktijd hun trainingen willen volgen.

 

30-07-2013: Paul Quik overleden

30-07-2013: Gisteren is onze collega Paul Quik overleden. We zullen Paul, met al zijn energie en positivisme, ontzettend missen. We wensen zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte en leven met hen mee.

 

 

15-07-2013: ISTQB Expert Level Improving the Testing Process

Op 10 julli presenteerde Improve ISTQB Expert Level Improving the Testing Process tijdens de Summerschool van TestNet. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor onzenieuwsbrief.

14-05-2013: Vakmanschap in kwaliteit

Je ontwikkelen in je vak kun je op vele manieren doen.

Je volgt trainingen, je werkt in projecten, je gaat naar een congres, praat met collega's en je leest boeken en blogs.

Door de jaren heen krijg je steeds meer behoefte aan discussie en interactie met vakgenoten. Je wilt de diepte in met vakgenoten op een heel specifiek gebied van je vak. Je ervaringen delen en leren van de ervaringen van anderen.

Om aan deze vraag te voldoen heeft Improve "Vakmanschap in Kwaliteit" in het leven geroepen. Meer....

 

18-03-2013: Boek recensie 'Quality Level Management' in Computable.

Lezers van Computable kregen de kans een gratis boek 'Quality Level Management; Managing Quality in Outsourcing' te ontvangen en te recenseren.

Tien exemplaren zijn verstuurd aan een diversiteit aan lezers.

 

31-01-2013: Risk Poker

Op 30 januari 2013 heeft Bart Bouwers een presentatie verzorgd bij de FanTESTische middag van de NS over Risk Poker. Risk Poker is een manier om in Scrum teams op een eenvoudige wijze de risico's van te ontwikkelen features en items inzichtelijk te maken en zo belangrijke input te krijgen voor de planning. Risk Poker, een spel dat is ontwikkeld door consultants van Improve Quality Services, is eerder al beschreven in een artikel in Agile Record.

Risk Poker is een variant op het bekende planning poker. Improve heeft inmiddels een kaartenset ontwikkeld waarmee Scrum teams zowel Planning- als Risk Poker kunnen spelen. Indien u geïnteresseerd bent in Risk Poker kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

 

29-01-2013: TMMi Assessors

Rob Hendriks en Jeanne Hofmans zijn door de TMMi foundation geaccrediteerd als lead assessor. Patrick Duisters is geaccrediteerd als assessor. Tot 31 januari 2014 mogen zij van de TMMi Foundation formele TMMi assessments uitvoeren bij de klanten van Improve Quality Services. Improve maakt voor deze assessments gebruik van de zelf ontwikkelde ITAM methode en heeft op internationale schaal al vele formele TMMi assessments uitgevoerd.
15-01-2012: Quality Level Management

Op 27 februari verzorgen Jeanne Hofmans en Erwin Pasmans een workshop Quality Level Management op de Belgium Testing Days.

 


07-01-2013: ISTQB trainingen in het Engels

Improve verzorgt in 2013 weer diverse ISTQB trainingen in het Engels. Kijk in onze planning voor actuele data.

 

07-11-2012: Introductie Quality Level Management

(Waalre, 7 november 2012) Het nieuwe boek "Quality Level Management – Managing Quality in Outsourcing" is op 6 november gepresenteerd tijdens de internationale beurs EuroSTAR 2012. Het boek, geschreven door Jeanne Hofmans en Erwin Pasmans, beschrijft het Quality Level Management (QLM) model; het door Improve Quality Services ontwikkelde model voor het managen van kwaliteit in een klant-leverancier relatie. Het eerste exemplaar is overhandigd aan Zeger van Hese, Programme Chair van EuroSTAR 2012. Meer....

14-09-2012: TestNet Najaarsevement

Op 2 oktober is Improve weer als sponsor aanwezig op het TestNet najaarsevenement. Jurian van de Laar zal een lezing geven over het onderwerp "Leren agile testen, gewoon een cursus volgen?".

 

13-09-2012: Test Maturity Model (TMMi); Guidelines for Test Process Improvement

In oktober 2012 komt het boek "Test Maturity Model (TMMi); Guidelines for Test Process Improvement" van Erik van Veenendaal en Brian Wells uit.

In dit boek, bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met het verbeteren van testprocessen of daarmee wil beginnen, wordt het gehele TMMi model uitgelegd.

 

03-05-2012: Ruud Cox spreker op EuroStar

Op donderdag 8 november spreekt Ruud Cox op EuroStar: Limitations are few: Testing in a Medical Device Context.

 

03-05-2012: TestNet voorjaarsevenement

Bezoek Improve op 30 mei op het TestNet voorjaarsevenement bij Stand 1 en luister om 15.25 naar de presentatie "Transparantie=Key" van Patrick Duisters. Lees ook het bijbehorende artikel dat Patrick heeft geschreven voor TestNetNieuws en kom naar de stand voor een Quick Reference Card testen, die op een eerder TestNet event door Improve is geïntroduceerd.

 

28-3-2012: Certified Agile Tester awarded “Best of 2012”

CAT ontvangt de Innovatieprijs, na te zijn gekozen uit 2500 kandidaten in Duitsland. Improve Quality Services bood CAT als eerste aan op de Nederlandse markt en biedt deze training aan in Public en In-house vorm.

 

23-03-2012: ISTQB Foundation voor Engelstaligen

Door toenemen internationalisering in ons werkgebied, komen we steeds meer testers tegen die niet van Nederlandstalige origine zijn. Om voor hen het volgens van een ISTQB Training mogelijk te maken in Nederland heeft Improve Quality Services besloten jaarlijks een aantal ISTQB Foundation trainingen in te plannen voor Engelstaligen. De eerste mogelijkheid is op 6, 7 en 8 juni in Eindhoven. op 24, 25 en 26 september volgt een tweede kans in Utrecht.

 

16-03-2012 Erik van Veenendaal in Testnieuws 25

TestNieuws.nl publiceert vanaf nu elk jaar een ranglijst met de 25 meest actieve en zichtbare Nederlandse softwaretesters. Dit is dus geen ranglijst van de beste tester van Nederland. Het is een opsomming van de testers die het vaakst op de podia van de grote evenementen stonden, de meeste artikelen schreven in de bekende bladen, een boek publiceerde, actief betrokken waren bij de grote testevenementen, betrokken waren bij initiatieven binnen TestNet, ISTQB, BNTQB, TMMI en/of IREB. Kortom welke Nederlandse testers gaven het afgelopen jaar kleur. Meer.....

 

04-03-2012: 200.000 ISTQB Certificaten.

Brussels, Belgium, 27 February 2012 – The International Software Testing Qualifications Board (ISTQB®) is proud to announce that, as of December 2011, it has issued more than 200,000 software testing certifications. Hele bericht.

 

2-02-2012 Improve voert TMMi Level 2 assessment uit bij ESO

Komende maand voert Improve Quality Services een TMMi Level 2 assessment uit bij ESO. ESO (European Southern Observatory, www.eso.org) is een internationaal samenwerkingsverband dat astronomische telescopen bouwt en beheert. De telescopen staan in Chili, het hoofdkwartier van ESO bevindt zich in de buurt van München. ESO heeft een samenwerkingsverband met ESA.

Het Test Maturity Model Integration (TMMi) is specifiek ontwikkeld voor het verbeteren van de testprocessen. Binnen het TMMi model worden, gerelateerd aan het CMMi model, vijf niveaus van testvolwassenheid onderscheiden. De vijf niveaus laten de evolutie zien van een chaotisch, ongedefinieerd testproces naar een controleerbaar en geoptimaliseerd testproces. Op elk niveau wordt een aantal procesgebieden geïdentificeerd waar de focus van verbeteracties op moet worden gericht. Bij het model zijn praktijkervaringen en –voorbeelden beschikbaar die richting geven aan verbeteracties en helpen bij het bereiken van een hoger niveau. Een nieuwe werkwijze is immers pas effectief als deze een oplossing biedt voor problemen en gedragen wordt door de betrokken medewerkers.

Improve heeft zijn eigen Test Assessment Model (ITAM) ontwikkeld, dat volledig is geaccrediteerd door de TMMi Foundation.
Improve voert regelmatig TMMi Assessments uit, zowel nationaal als internationaal, bij technische en administratieve organisaties.


18-01-2012: STA uit Korea mag TMMi assessments uitvoeren met ITAM

STA Consulting Inc (Zuid-Korea) is geaccrediteerd om TMMi assessments uit te voeren (onder licentie van Improve Quality Services' ITAM methode) en heeft 4 geaccrediteerde assessors.

 

18-01-2012: PRISMA boek beschikbaar

Het geheel vernieuwde boek over PRISMA, de Improve methode voor Product Risico-Analyse is beschikbaar. Bestel het nu.

 

10-01-2012: Derde editie ISTQB Foundation boek

Nu te bestellen; de derde editie van het ISTQB Foundations boek. Geheel in lijn met de 2011 syllabus en de nieuwe glossary. Geschreven door Rex Black, Dorothy Graham en Erik van Veenendaal. Nu te bestellen via deze website.

 

02-01-2012: PRISMA vernieuwd

Medio januari komt het geheel vernieuwde boek uit over PRISMA, de Improve methode voor Product Risico-Analyse. In deze uitgave wordt diep ingegaan op implementatie vraagstukken, procesvariaties, bijvoorbeeld voor agile omgevingen, en gebruikerservaringen. Het boek sluit af met een aantal essentiële lessen die zijn geleerd tijdens het uitvoeren van PRISMA in real-life op echte projecten. Bestel het nu al.

 

16-12-2011: Certified Agile Testers

Vrijdag 18 november is de eerste training "Certified Agile Tester (CAT)" afgesloten in Utrecht. Trainer Jurian van de Laar heeft, met succes, de eerste testers klaargestoomd voor het examen op vrijdag. Alle deelnemers mogen zich vanaf nu Certified Agile Tester noemen.

 

29-11-2011: Jeanne Hofmans als spreker op Nationale Testdag

Vandaag spreekt Improve consultant Jeanne Hofmans op de Nederlandse Testdag. Het onderwerp van haar presentatie is "Risk Based Testing; a piece of cake"? Op de Nationale Testdag komen de academische wereld en het bedrijfsleven samen om van elkaar te leren over het test vak. Improve treedt al langere tijd op als sponsor van dit sympathieke evenement.

 

21-11-2011: Improve leidt eerste Certified Agile Testers op

Vorige week is de eerste training "Certified Agile Tester (CAT)" gehouden in Nederland. Trainer Jurian van de Laar heeft de eerste testers klaargestoomd voor het examen op vrijdag 18 november, waarna zij zich, bij goed resultaat, Certified Agile Tester mogen noemen.

 

Improve Quality Services is de eerste organisatie in Nederland die deze training via open inschrijving verzorgt. Het programma van deze vijfdaagse training biedt de theorie over agile werkwijzen en testen, maar kenmerkt zich juist expliciet door de praktische toepassing van die theorie in een praktische setting. De training is daarom ook opgezet als een sprint en gebruikt SCRUM begrippen als backlog, stand up en impediments tijdens de training, volgens de methode "learning-by-doing". De internationale titel Certified Agile Tester is onderscheidend in de testwereld, waarin agile werkwijzen steeds vaker succesvol worden toegepast.

Improve Quality Services onderkent de kracht van agile werkwijzen al geruime tijd en heeft een heldere visie over de plaats van het vakgebied testen in deze werkwijzen. Daarom heeft Improve Agile Testing als speerpunt benoemd in haar opleidingen, consultancydiensten en detacheringsdiensten. Naast CAT biedt Improve Quality Services Introductietrainingen Agile Testing aan voor testers, developers en teams. Om het effectief testen op basis van User Stories verder te ondersteunen, biedt Improve daarnaast de workshop User Story Testing aan. Tevens begeleidt Improve ontwikkelteams bij het testen in agile context en ondersteunen wij teams door zelf ervaren agile testers te detacheren.

 

05-10-2011: Improve sponsort Nationale Testdag

Tijdens de Nationale testdag op 29 november 2011 treedt Improve op als sponsor. Het evenement is bedoeld als ontmoetingsplaats voor bedrijfsleven en wetenschap. Het congresonderwerp is dit jaar "Testing evolvability".

 

05-10-2011: Erik van Veenendaal op EuroStar 2011

Tijdens EuroSTAR in Manchester (21 november) zal Erik een volledig nieuwe tutorial verzorgen met dezelfde titel als het nieuwe expert level, namelijk “Improving the Testing Process”. De eendaagse tutorial is met name gebaseerd op de nieuwe ISTQB syllabus en zal ingaan op de allerlaatste inzichten en ontwikkelingen, een overzicht geven van de beschikbare methoden en technieken, maar met name handvatten geven voor testprocesverbeteren in de alledaagse praktijk.

 

27-09-2011: Improve is aanwezig op het TestNet najaarsevenement

Improve is aanwezig op het TestNet najaarsevenement op 4 oktober in het NBC in Nieuwegein. Kom langs voor een set PlanningPokerCards en leer wat wij kunnen betekenen voor agile testers, developers en teams. Tevens is Improve een van de sponsors van dit altijd goed bezochte evenement.

 

30-08-2011: Persbericht Certified Agile Tester (CAT)

Op 30 augustus heeft Improve middels een persbericht de introductie van CAT op de Nederlandse markt bekend gemaakt.

 

15-08-2011: Workshop User Story Testing

Op 13 juli heeft Improve de succesvolle workshop User story Testing verzorgd bij de TestNet Summerschool. Deze workshop is uitgebreid naar een eendaagse workshop, om het onderwerp in volle breedte te kunnen behandelen. Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor deze workshop, waarin u leert omgaan met User Stories in de Agile context.

De workshop User Story Testing maakt onderdeel uit van de Leergang Agile Testing, die verder de trainingen Agile Testing en Certified Agile Tester omvat. De leergang wordt uitgebreid met de trainingen Agile Testing for developers en Agile Testing for teams.

 

07-07-2011: Certified Scrum Masters

Acht consultants van Improve Quality Services mogen zich Certified Scrum Master noemen. Na een training bij de SCRUM Alliance, verzorgd door Jens Ostergaard, hebben zij met goed gevolg het examen afgelegd. Vanaf heden mogen zij de titel CSM voeren.

 

24-06-2011: Nieuwsbrief zomer 2011

De actuele nieuwsbrief, met daarin o.a. nieuws over Certified Agile Tester en ISTQB Expert Level, is nu beschikbaar.

 

17-05-2011: Improve introduceert de training Certified Agile Tester

In het najaar van 2011 introduceert Improve Quality Services de training Certified Agile Tester (CAT) in Nederland. Tijdens deze vijfdaagse training doorloopt u een uitgebreid programma waarin de volgende onderdelen aan bod komen:

  • Agile Methods and process;
  • Planning;
  • Testing;
  • Teams.

Op de afsluitende vijfde dag volgt een assessment en een examen. Bij voldoende resultaat mag de deelnemer zich Certified Agile Tester noemen.

Indien u geïnteresseerd ben in deze training kunt u dit al kenbaar maken via opleidingen@improveqs.nl.
Wij zullen u dan op de hoogte stellen zodra de training wordt gepland en een plaats reserveren.

Prijzen worden in augustus verwacht.

 

17-05-2011: Workshop User Story Testing tijdens Summerschool TestNet

Tijdens de Summerschool 2011 van TestNet verzorgt Improve Quality Services een workshop over User Story testing. In deze workshop in het kader van Agile Testing leert u:

  • De levenscyclus van User Stories;
  • Een Product Risico Analyse opstellen voor een set User Stories als input voor testen;
  • Participeren in planningspoker;
  • De klant begeleiden bij het opstellen van acceptatie criteria;
  • De klant begeleiden bij het opstellen van acceptatie testgevallen.

De training heeft inmiddels plaats gevonden met 33 deelnemers en een gemiddelde waardering van 8,1.

In het najaar wordt de workshop uitgebreid tot een eendaagse public training, waarvoor u zich via deze website kunt inschrijven.

 

26-04-2011: Persbericht Improve en Professional Testing

Improve en Professional Testing hebben hun samenwerking op het gebied van ISTQB Advanced Trainingen officieel bekrachtigd.

 

20-04-2011: Jeanne Hofmans op TestNet voorjaarsevement

Improve consultant Jeanne Hofmans zal tijdens het TestNet voorjaarsevenement een presentatie geven over het praktisch toepassen van Product Risico Analyses. De titel van het presentatie is: "Risico gebaseerd testen. Een koud kunstje, of toch niet". Jeanne spreekt op 10 mei om 16.10 uur in zaal 10-12 van het NBC te Nieuwegein.

 

20-04-2011: Improve is op 10 mei als sponsor aanwezig op het TestNet voorjaarsevement.

We introduceren op onze stand de Quick Reference Card TestManagement die gratis is af te halen. Tevens bieden we kortingen op diverse trainingen voor bezoekers.

 

18-03-2011: Coachend leidinggeven

In samenwerking met de Performance Company verzorgt Improve in april voor de eerste keer de training Coachend Leidinggeven. Deze driedaagse training kan middels open inschrijving worden gevolgd.

 

17-03-2011: Bob van de Burgt en Iris Pinkster doceren namens Improve

Improve verwelkomt de bekende testconsultants Bob van de Burgt en Iris Pinkster als docent. Zij zullen mede de ISTQB Advanced modules gaan verzorgen. Bob en Iris zijn bekend als uitdragers van het Risk and Requirements Based Testing, waarover zij in 2006 samen met Erik van Veenendaal publiceerden in het boek Succesful Testmanagement.

 

22-02-2011: Patrick Duisters als Coach bij TestNet

Op 17 maart treedt Patrick Duisters op als coach in het onderwerp "Aantoonbaarheid van testen en het testproces & Auditing". Patrick Duisters is een consultant met ruime ervaring in testprocesinrichting en -verbetering. Meer informatie over de coachingsavondn vindt u op www.testnet.org.

 

17-02-2011: Rob Hendriks, TMMi expert, geeft TMMi training aan STA in Seoel

Namens Improve Quality Services verzorgt Rob Hendriks, Directeur van Improve en geaccrediteerd TMMi assessor en trainer, deze week een training aan de consultants van STA in Seoel, Zuid-Korea. Het testprocesverbetermodel TMMi staat weer vol in de aandacht na het uitbrengen van level 4 en 5 in 2010. Als expert verzorgt Improve wereldwijd consultancy en trainingen. Rob Hendriks is, zoals onderstaand zichtbaar, hartelijk welkom geheten te Seoel. Naast de training heeft Rob gesproken op een door STA georganiseerd seminar over TMMi.

 

 

1-2-2011: Improve opent vestiging in Baarn

Op 1 maart opent Improve een nieuwe vestiging aan de Amsterdamsestraatweg 55 a in Baarn. Vanuit deze locatie zullen wij onze klanten in het midden van Nederland nog beter kunnen ondersteunen. Tevens zal een deel van onze trainingen in Baarn worden verzorgd. Onze nevenvestiging te Nieuwegein wordt hiermee gesloten.

 

 

 

20-12-2010: Workshop CTM

Op 28 februari kunt u de eerste workshop CTM volgen. In de dagelijske praktijk merkt Improve dat er veel behoefte is aan het aanscherpen en opfrissen van kennis om in de praktijk effectiever te zijn als tester. Om aan deze behoefte te voldoen verzorgt Improve op 28 februari een workshop van een middag over de populaire en veelgebruikte testtechniek Classification Tree Method.

 

14-12-2010: TMMi level 5 uitgebracht

The TMMi Foundation heeft versie 3.1 van haar Framework uitgebracht. Hierin is level 5, Optimized, opgenomen. Level 5 is tijdens Eurostar 2010 gepresenteerd door Erik van Veenendaal.

 

22-11-2010: Conferentiekalender

Improve houdt voor u bij waar de vooraanstaande conferenties zijn! Vanaf heden houdt Improve Quality Services u up-to-date met de altijd actuele conferentiekalender. Een must voor echte vakspecialisten.

 

15-11-2010: TMMi level 4 beschikbaar

The TMMi Foundation heeft versie 3 van haar Framework uitgebracht. Hierin is level 4, Measured, opgenomen. U kunt het document downloaden via onze website.

 

12-10-2010: Improve als eerste geaccrediteerd ISTQB Foundation

Na het uitbrengen van de nieuwe syllabus van ISTQB Foundation is de training van Improve is als eerste geaccrediteerd.

 

21-09-2010: Nieuwsbrief Improve Quality Services

Vandaag is de nieuwe nieuwsbrief verzonden. U kunt hem lezen en u aanmelden om ook de nieuwsbrief te gaan ontvangen.

 

9-9-2010: Improve sponsort Nationale Testdag

Improve sponsort de Nederlandse testdag op 4 november in Naturalis Leiden.

 

8-9-2010: Improve op TestNet Najaarsevenement

Improve zal als sponsor op 11 oktober aanwezig zijn op het TestNet najaarsevenement in Nieuwegein. Bezoek onze stand.

 

02-08-2010: Testwoordenboek

Erik van Veenendaal en Meile Posthuma hebben het ISTQB Testwoordenboek geschreven. Bestel het nu.

 

14-06-2010: De kleine TMMi is uit

"De Kleine TMMi - Doelgericht testprocessen verbeteren", geschreven door Erik van Veenendaal en Jan-Jaap Cannegieter is uit. Bestel het boek via onze website.

 

30-06-2010: Nieuwsbrief Improve Quality Services

Vandaag is de nieuwe nieuwsbrief, geheel gewijd aan TMMi, verzonden. U kunt hem lezen en u aanmelden om ook de nieuwsbrief te gaan ontvangen.

 

8-6-2010: Testing and Finance

Op het congres Testing and Finance, gehouden op 7 en 8 juni 2010 te Frankfurt, heeft Erik van Veenendaal een lezing gegeven over Agile Testing. Benjamin Timmermans sprak over Requirements Engineering volgens IREB.

 

18-5-2010: Erik van Veenendaal op Eurostar 2010

18-05-2010: Tijdens Eurostar 2010 op 29 november in Kopenhagen zal Erik van Veenendaal een presentatie geven met de titel "Practical Risk-Based Testing".

 

18-5-2010: Jurian van de Laar op TestNet voorjaarsevenement

Op het TestNet voorjaarsevenement op 12 mei gaf Improve consultant Jurian van de Laar een lezing met de titel "Testers helpen ontwikkelaars of andersom?"

 

01-04-2010: The Swiss Requirements day

Improve consultants Jurian van de Laar en Benjamin Timmermans zijn uitgenodigd een presentatie te geven over requirementsengineering en -management op The Swiss Requirements Day, 23 juni 2010 te Zürich. Voor meer informatie, zie www.swissrequirementsday.ch.

 

01-04-2010: Nieuwe website Improve Quality Services

Improve Quality Services heeft op 1 april haar website vernieuwd. Zoals u van ons mag verwachten vindt u op onze website gedegen informatie over testen, kwaliteitsmanagement en requirements engineering.

 

29-03-2010: General Assembly ISTQB

Op de General assembly van ISTQB werd Nederland vertegenwoordigd door Erik van Veenendaal. Inmiddels zijn er ruim 135.000 ISTQB certificaten verstrekt wereldwijd. Nederland staat, in samenwerking met Belgie, op een vijfde plaats in aantal certificaten; momenteel ruim 7.000 ISTQB gecertificeerde IT-ers in Nederland en Belgie. Tijdens de genoemde vergadering vonden tevens de verkiezingen plaats voor de verschillende werkgroep. Erik is herkozen als voorzitter van de Glossary werkgroep en gekozen als vice-voorzitter van de Expert level werkgroep. Belangrijke producten die tijdens de vergadering zijn gereleased zijn ondere andere een nieuwe Foundation syllabus en een nieuwe Glossary. De Foundation syllabus is niet sterk gewijzigd maar ge-update op basis van de praktijkervaringen in de afgelopen periode. De cursusorganisaties zullen hun cursus moeten aanpassen en aanbieden voor een gedeeltelijke heraccreditatie. De Glossary is met name aangepast om de release van de eerste expert level module "Improving the testing process" te faciliteren. Op het gebied van expert level zijn slechts de examen richtlijnen nog een openstaand punt om daarwerkelijk met het derde niveau te kunnen starten (verwacht oktober 2010). Improve Quality Services verwacht begin volgende jaar te kunnen starten met deze zeer interessante opleidingen. Naast "improving the testing process" worden "test manager" (oktober 2010) en "test automation (maart 2011, ook op relatief korte termijn gereleased. De nieuwe ISTQB glossary (versie 2.1) is aan te vragen via info@improveqs.nl.

 

04-03-2010: Dream 10 Event

Op 9 maart sprak Improve medewerker Benjamin Timmermans over IREB op het Dream10 event te Houten. IREB is de internationale standaard op het gebied van requirements engineering. Indien u de presentatie wenst te ontvangen kunt u contact opnemen met benjamin.timmermans@improveqs.nl.

 

03-03-2010: Tunnels Audits

Na de audit op het testproces van de Sijtwende tunnel in de regio Den Haag start Improve Quality Services in samenwerking met InTraffic met een audit op de A2 overkapping in Utrecht.