Eerstvolgende trainingen:
CMAP 23-02
RST 02-03
TMap Next TM 03-03
ISTQB Foundation 09-03 
ATDD 15-03
ISTQB Adv TTA 16-03
CABA 23-03
Test Automation 23-03

 

Bekijk de planning of

schrijf direct in.

Requirements Engineering

 

Op het gebied van Requirements Engineering & Management biedt Improve de volgende mogelijkheden

 

IREB Certified Professional for Requirements Engineering Foundation Level

De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verdere professionaliseren van het Requirements vakgebied (vergelijkbaar met ISTQB op het gebied van testen). De driedaagse geaccrediteerde cursus is tevens een voorbereiding op het examen "Certified Professional for Requirements Engineering Foundation level" en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld.

De cursus behandelt zowel de internationale terminologie als standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirements Engineering en Requirements Management. Het multiple-choice examen vindt plaats aan het einde van de derde dag en duurt 75 minuten.

Direct inschrijven. Brochure.

 

IREB Certified Professional for Requirements Engineering Advanced Level Elicitation and Consolidation
Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen “Certified Professional for Requirements Engineering – Advanced Level, Elicitation and Consolidation” en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld. De cursus behandelt zowel de internationale terminologie als standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Advanced Requirement Engineering en Requirements Management met aandacht op het verkrijgen en ontwikkelen van: requirements sources, elicitation techniques, consolidation techniques en communicatie. Als aanvulling bovenop de theoretische fundamenten, is er tijdens de cursus veel aandacht voor oefeningen uit het praktijk. Daardoor  beslaan de praktische componenten ongeveer de helft van de cursus.

De certificering bestaat uit twee delen en is optioneel. Het schriftelijke examen, dat het eerste deel vormt, vindt plaats aan het einde van de derde dag.

De algemene doelstelling van deze cursus is het verbeteren van kennis en opdoen van praktische vaardigheden op het gebied van Requirement Engineering en Requirements Management. 

Specifieke doelstellingen:

 • Het verbeteren van Requirement Engineering en Management activiteiten binnen het project en de organisatie;
 • Het verkrijgen van praktische vaardigheden door het toepassen van internationale standaarden, "best practice" ervaringen, voorbeelden en praktijk oefeningen;
 • Voorbereiding op het officiële examen aan het eind van de 3e dag;
 • Het verkrijgen van een internationaal erkend certificaat voor Advanced Requirement Engineering.

Direct inschrijvenBrochure.

 

Certified Agile Business Analysis (CABA)

Deze tweedaagse iSQI® Certified Agile Business Analysis cursus geeft methoden en hulpmiddelen voor de Business Analyst die werkt in een agile context. Niet alleen krijgt u specifieke tips, u zult ook begrijpen wat waardevol is of mogelijk is, gebaseerd op echte voorbeelden, om u te helpen om de samenwerking en continue verbetering binnen projecten te stimuleren. U krijgt een overzicht van verschillende technieken die goed aansluiten bij de agile aanpak en filosofie. Neem deel aan deze cursus als u werkt als Business Analyst of werkt met Business Analysts en beter wilt begrijpen wat werken in een agile context betekent. De cursus is tevens bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het definiëren en managen van requirements in de ontwikkelcyclus. De cursus wordt afgesloten met een examen dat bij goed gevolgd wordt beloond met een internationaal erkend certificaat.

Direct inschrijvenBrochure.

 

Acceptance Test Driven Development (ATDD)

Acceptance Test Driven Development (ATDD) en Specification by Example zijn agile werkvormen waarin ontwikkelteam en klant intensief en effectief samenwerken om snel en efficiënt tot een goed resultaat te komen. Specification by Example is een aanpak die het testen een andere positie geeft: weg van het kritieke pad. De test expertise krijgt een productieve taak, in plaats van een (uitsluitend) detectieve taak.
Uitgangspunt van de training ATDD is het verzamelde gedachtengoed van:

 

 • Gojko Adzic: Specification by Example
 • Kent Beck: Test-Driven Development
 • Dan North: Behavior Test Driven Development.

 

In deze training leert u middels theorie en het uitvoeren van oefeningen deze verschillende werkvormen toe te passen.

Na deze training kan de deelnemer:

 • Technieken toepassen die leiden tot het realiseren van hoogwaardige user stories.
 • Voorbeelden, Test cases en specificaties maken als één geheel, als effectief uitgangspunt voor de ontwikkeling. Zowel voor klant, analist, ontwikkelaar als tester.
 • Technieken toepassen die leiden tot een gezamenlijk en gedeeld begrip van wat ontwikkeld gaat worden.
 • Een start maken met het implementeren van ATDD en/of Specification by Example in een agile team.
 • ATDD en/of Specification by Example met anderen delen.De kenmerken en toepassingsgebieden van ATDD en/of Specification by Example toelichten.

 

De doelgroep bestaat primair uit analisten en testers werkzaam in agile teams, maar ook voor developers en product owners is deze training zeer waardevol. Ervaring met agile is een sterke pré. ATDD/Specification by Example is een gezamenlijke effort. Alle rollen in een team werken samen om op deze wijze software te maken. Het is daarom een voordeel wanneer complete agile teams (development team, product owner, scrum master) deze training samen volgen.

Direct inschrijvenBrochure.


Workshop Requirements Engineering & Management
Het uitvoeren van IT-projecten op tijd, met de juiste kwaliteit en functionaliteit begint met goede en eenduidige vastlegging van requirements specificaties.Deze cursus voorziet in de behoefte om antwoord te geven op de vragen:

 • Hoe vinden we requirements?
 • Hoe beheren we requirements?
 • Hoe leggen we requirements vast?
 • Hoe beoordelen we requirements?
 • Het requirements engineering en management process wordt mede behandeld vanuit het perspectief van CMM en CMM-I.

Workshop op aanvraag . Brochure.