Eerstvolgende trainingen:

Requirements Engineering

IREB Certified Professional for Requirements Engineering Foundation Level

De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verdere professionaliseren van het Requirements vakgebied (vergelijkbaar met ISTQB op het gebied van testen). De driedaagse geaccrediteerde cursus is tevens een voorbereiding op het examen "Certified Professional for Requirements Engineering Foundation level" en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld.

De cursus behandelt zowel de internationale terminologie als standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirements Engineering en Requirements Management. Het multiple-choice examen vindt plaats aan het einde van de derde dag en duurt 75 minuten.

Direct inschrijven. Brochure.

 

IREB Certified Professional for Requirements Engineering Advanced Level Elicitation and Consolidation
Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen “Certified Professional for Requirements Engineering – Advanced Level, Elicitation and Consolidation” en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld. De cursus behandelt zowel de internationale terminologie als standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Advanced Requirement Engineering en Requirements Management met aandacht op het verkrijgen en ontwikkelen van: requirements sources, elicitation techniques, consolidation techniques en communicatie. Als aanvulling bovenop de theoretische fundamenten, is er tijdens de cursus veel aandacht voor oefeningen uit het praktijk. Daardoor  beslaan de praktische componenten ongeveer de helft van de cursus.

De certificering bestaat uit twee delen en is optioneel. Het schriftelijke examen, dat het eerste deel vormt, vindt plaats aan het einde van de derde dag.

De algemene doelstelling van deze cursus is het verbeteren van kennis en opdoen van praktische vaardigheden op het gebied van Requirement Engineering en Requirements Management. 

Specifieke doelstellingen:

  • Het verbeteren van Requirement Engineering en Management activiteiten binnen het project en de organisatie;
  • Het verkrijgen van praktische vaardigheden door het toepassen van internationale standaarden, "best practice" ervaringen, voorbeelden en praktijk oefeningen;
  • Voorbereiding op het officiële examen aan het eind van de 3e dag;
  • Het verkrijgen van een internationaal erkend certificaat voor Advanced Requirement Engineering.

Direct inschrijvenBrochure.

 

Requirements Engineering & Management
Het uitvoeren van IT-projecten op tijd, met de juiste kwaliteit en functionaliteit begint met goede en eenduidige vastlegging van requirements specificaties.Deze cursus voorziet in de behoefte om antwoord te geven op de vragen:

  • Hoe vinden we requirements?
  • Hoe beheren we requirements?
  • Hoe leggen we requirements vast?
  • Hoe beoordelen we requirements?
  • Het requirements engineering en management process wordt mede behandeld vanuit het perspectief van CMM en CMM-I.

Workshop op aanvraag . Brochure.