Consultancy & Interim

Alle eisen op een rij met requirements engineering

Iedereen die bij software- of systeemontwikkeling betrokken is, heeft zijn eigen wensen en eisen. Requirements vormen dan ook het vertrekpunt van elk ontwikkelproces.

Waarde van requirements

Als u een IT-product (systeem, software, proces) ontwikkelt, zijn daar veel partijen bij betrokken. Met allemaal hun eigen wensen en eisen – requirements – waar u in meer of mindere mate rekening mee moet houden. Bij elke stap in het ontwikkelproces, of dit nu waterval, V-model, of Agile is, is het van belang om te weten wat de requirements zijn. Maar ook of daar wel overeenstemming over is. Of ze bindend zijn en vooral: wat de waarde ervan is voor de stakeholders.

Met Requirements Engineering achterhaalt u de behoefte van die stakeholders en legt u de vraag vast waarop het te ontwikkelen product het antwoord moet zijn. Verder koppelt u dit terug aan de stakeholders zodat zij kunnen controleren of u hen begrepen hebt en of u hun vraag goed verwoord hebt.

Requirements development en requirements management

Bij het ontwerp of aanpassen van een systeem is het noodzakelijk om requirements vast te stellen en te analyseren. Wilt u een audit uitvoeren op uw proces of requirements-document? Of misschien een proces en bijhorende procesmodellen inrichten? De requirement engineers van Improve helpen u de wensen en doelen van alle belanghebbenden boven tafel te krijgen, te detailleren en vast te leggen in requirements, user stories of examples (requirements development). Daarnaast geven ze ook advies over het beheer ervan (requirements management). Al onze consultants zijn gecertificeerd als requirements engineer volgens de internationale standaard voor requirements engineering (IREB). Ze werken als agile business analyst (CABA) en hebben kennis van technieken als Specification by Example (SbE) en Behaviour Driven Development (BDD).