Kenniscentrum

Onze kijk op Requirements (Engineering)

Ongeacht de gekozen ontwikkelmethodologie zijn requirements enorm waardevol. Dat was zo, dat is zo en dat zal zo blijven.

Requirements zijn noodzakelijk om effectief en efficiënt waarde te kunnen leveren aan de klant door:

  • in een vroeg stadium duidelijkheid krijgen met de klant over wat de klant daadwerkelijk wil;
  • tijdens de ontwikkeling waarde voor de klant te kunnen monitoren;
  • binnen de ontwikkelorganisatie een eenduidig beeld te hebben over wat er ontwikkeld moet worden en waarom;
  • als basis te dienen voor test en acceptatie.

Hoe die juiste set requirements tot stand komt en hoe die er uit ziet hangt uiteraard geheel af van de context. Welke ontwikkelmethodologie er ook gehanteerd wordt, het draait altijd om de juiste aandacht voor requirements met de juiste betrokkenen, op het juiste moment en in de juiste vorm vastgelegd en gecommuniceerd.

Improve kan helpen om die juiste set requirements te realiseren. Dit door een oordeel te geven over de gebruikte processen, methodieken, technieken en tooling, en deze te vertalen naar verbeteringen. Tevens helpen we dergelijke verbeteringen succesvol te implementeren onder andere door het opleiden en begeleiden van medewerkers en teams.

De juiste requirements op het juiste moment: een voorwaarde om effectief en efficiënt waarde te kunnen leveren aan de klant!

Onze  trainingen

Op het gebied van Requirements Engineering & Management biedt Improve verschillende trainingen en consultancy diensten. Hierbij volgen wij ook het programma van IREB.

De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verder professionaliseren van het Requirements vakgebied. Vergelijkbaar met ISTQB op het gebied van testen. Binnen IREB zijn onder andere requirements engineering experts zoals Chris Rupp en Suzanne Robertson lid van de internationale board. IREB heeft een certificatieprogramma ontwikkeld voor Requirement Engineering (CPRE). De internationaal erkende examens worden afgenomen door het exameninstituut International Software Quality Institute (iSQI). Het programma is onderverdeeld in drie niveaus:

  • Foundation Certificate
  • Advanced Certificate
  • Expert Certificate

Improve biedt in het public rooster nu de training op Foundation Level én de Advanced Modules ElicitationModeling en RE@Agile aan.

Door exameninstituut iSQI is daarnaast een training ontwikkeld voor Agile Business Analisten, genaamd Certified Agile Business Analyst.  Zelf ontwikkelden wij de training Capturing Agile Requirements by Example (CARE). Ook deze trainingen kunt u bij ons volgen.