Training

Training: Advanced Problem Solving & RCA

Je hebt de essentiële problem solving vaardigheden en methodieken onder de knie en toegepast. De volgende stap is het oplossen van terugkerende problemen met hoge impact. Dat vergt een grondige en effectieve aanpak: RATIO. In deze training ontwikkel jij je vaardigheid nog verder en ga je dieper in op de methodes die je al kent uit de Essentials training en de Problem Solving Pitstop. Daarnaast krijg je in deze training extra stappen en methoden. Hiermee ben jij in staat om nog effectiever en efficiënter problemen op te lossen, ook bij terugkerende, hardnekkige problemen met veel impact.

direct
inschrijven
bel mij
 

Doelstellingen

Deze training levert het volgende op:

 • Je kunt een messcherpe probleem visualisatie en definitie maken
 • Je weet de oorzaken van structurele problemen te vinden en herhaling te voorkomen
 • Je weet hoe je maximaal gebruikmaakt van de kennis en ervaring van collega’s
 • Je voorkomt `jumping to conclusions and solutions'
 • Je kunt complexe problemen helder vastleggen en overdragen
 • Je onderscheidt jezelf als expert op problem solving gebied

Omschrijving

In deze praktijkgerichte training verdiep je jouw problem solving skills nog verder. De basis van de training is de RATIO-aanpak. Hiermee ben je in staat om complexe, terugkerende problemen met hoge impact effectief aan te pakken. Dat betekent niet alleen het probleem scherp definiëren en oorzaken vinden, maar ook maatregelen implementeren en de resultaten borgen.

De methoden Event Mapping en Probleem Analyse die je al kent gaan we uitbreiden en toepassen op complexere problemen. Daarnaast gaan krijg je minimaal 1 extra methode uit de RATIO-toolbox. Human Factor Analyse: om de oorzaken van menselijk falen te onderzoeken zonder dat de schuldvraag in de weg zit of Data Analytics: om informatie te verifiëren en te verzamelen met behulp van data.

Deze uitdagende training is een mix van theorie met veel praktijkoefeningen. Daarmee kun je wat je leert direct toepassen in je werk. Voorafgaand aan de training volg je een aantal e-learning modules (12 maanden onbeperkt toegang) en werk je een praktijkcase uit.

Doelgroep

Deze training is voor professionals en leidinggevenden in kwaliteit, maintenance, proces & productie, incident & problem management en HSE die te maken hebben met (structurele) problemen of incidenten met hoge impact.

Als vooropleiding heb je de Problem Solving & RCA Essentials training gevolgd.

Programma

Opbouw van de training

Classroom:
De classroom versie van deze training duurt 2 aangesloten dagen en wordt aangeboden als open inschrijving in onze trainingsruimte in Ermelo en als maatwerk in-company programma. We hebben steeds ruimte voor 12 deelnemers.


Online:
De online-versie van deze training bestaat uit 4 sessies van 3 uur. Tijdens deze online sessies hebben de deelnemers veel interactie met de trainer. De oefeningen doen we in groepjes via break-out sessies, natuurlijk ook online.

Je ontvangt na afloop het Advanced Problem Solving & RCA certificaat. Met dat certificaat kun doorstromen naar de Problem Solving & RCA Leadership training.

 

Mogelijkheden voor inhouse-training:

Improve verzorgt deze training in samenwerking met CoThink BV in uw eigen organisatie, waarbij we de inhoud afstemmen op uw leerdoelen en wensen. Neem voor meer informatie contact op via 040-2021803 of opleidingen@improveqs.nl

Praktisch

Training informatie

 • Plaats en data: check de trainingskalender
 • Trainingstijden: 9.15 – 17.00 uur, online 14.00 - 17.00 uur.
 • Prijs: € 1.125,- exclusief BTW
 • Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen
 • Inlichtingen: 040 – 202 1803 of opleidingen@improveqs.nl

Docent

De trainer voor deze training is Ron Vonk of Jan Willem Vernhout van CoThink BV.

Data & Locatie

Wellicht ook interessant