Training

Training: Coachend Leidinggeven: een Paradox?

Een effectieve stijl van leidinggeven aan hoger opgeleide professionals is coachend leidinggeven. Kernbegrippen hierin zijn persoonlijke kracht, realisme en actie. Je bent een goed coachend leidinggevende als jij jezelf bent en in alle situaties open staat voor de ander én voor alles wat er in je organisatie gebeurt. Alles wat je tegenkomt los je op met jouw talenten en op de wijze die bij jou past. Soms voelt het paradoxaal, je stuurt en coacht. Dat is simpel, maar niet eenvoudig! Om dit te leren organiseert Improve Quality Services samen met Performance Company de driedaagse training “Coachend Leidinggeven”.

direct
inschrijven
download
brochure
bel mij
 

Doelstellingen

Na deze training:

  • Weet u waar u als leidinggevende precies goed in bent;
  • Weet u waarom u kiest voor leidinggeven;
  • Weet u wat u echt leuk vindt aan leidinggeven;
  • Weet u wat wel en niet werkt in de praktijk;
  • Weet u wat coachen is;
  • Weet u wat voor soort coach u bent;
  • Ziet u waar u in de praktijk van coachend leidinggeven tegenaan loopt.

Omschrijving

Coachend leidinggeven en kwaliteit leveren

Kern van de trainingsdagen is het leren kennen van uw talenten en uw specifieke stijl als coachend leidinggevende. Deze stijl past u direct toe in uw praktijk. Performance Company legt de nadruk op de begeleiding bij de praktische toepassing van coachend leidinggeven. Daar nemen we vier maanden de tijd voor.

Het opleidingstraject van vier maanden bestaat uit drie trainingsdagen met aansluitend twee individuele coachingsgesprekken voor het bespreken van praktijksituaties. Gedurende de hele periode van vier maanden staat u met ons in contact via E-Coaching voor een optimale ondersteuning in de praktijk. De toepassing van E-coaching maakt de training zeer kostenefficiënt. Tijdens de trainingsdagen zijn steeds twee trainers aanwezig waardoor veel aandacht is voor het individueel leerproces.

Doelgroep

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is voor u geschikt als u betrokken bent bij het leiden, begeleiden en coachen van medewerkers en professionals en beter wilt worden in uw leidinggevende rol.

Rollen van deelnemers in hun organisatie

De training is bestemd voor:

  • Managers
  • Coördinatoren
  • Consultants

Voorkennis of voortraining

Geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Opzet van de training

De werkvorm in deze driedaagse training is grotendeels coachend van aard. Hiermee wordt “practise what you preach” door de trainers in praktijk gebracht. De training is ervaringsgericht en dit wordt ondersteund met theorie en praktische modellen. De neergezette modellen worden concreet toegepast in de eigen praktijksituatie. Discussies, samenwerken en oefeningen spelen in deze training een belangrijke rol.

Onderdeel van de training is opvolging en implementatie middels twee coachgesprekken op een van de locaties van Performance Comapny.

Programma modules

De kapstok van coachend leidinggeven

De drie dimensies van coachend leiderschap

Het verschil tussen managen en coachen

Het Coach Model

De performance cyclus

De praktijk implementatie

Mogelijkheden voor inhouse-training

Improve verzorgt de training Coachend Leidinggeven in samenwerking met Performance Comapny in-house in uw eigen organisatie, waarbij we de inhoud afstemmen op uw wensen. Neem voor meer informatie contact op via 040-202 1803 of opleidingen@improveqs.nl.

Docent

Uw docenten zijn René Janssen en Michel Bergman van Performance Company

Data & Locatie

Deze training is op aanvraag.

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Training aanvragen

Wellicht ook interessant