Training

Training: Leading SAFe® 4.6

direct
inschrijven
bel mij

Veel organisaties werken met Scrum. Vaak stuiten agile teams op grenzen in de rest van de organisatie. Vooral in de besturing en samenwerking wringt het dan. Er is veel te winnen met agile optimalisatie van portfolio tot product, over de hele keten. SAFe biedt een compleet framework om dit te adresseren. 

 

Doelstellingen

SAFe is het meest complete en meest gebruikte framework voor agility op schaal op dit moment. De ervaringen uit brede toepassing voeden de verdere ontwikkeling van SAFe. De Leading SAFe opleiding (SAFe Agilist) bouwt een solide fundering voor een rol in de stap naar de agile enterprise. Het tilt de agile kennis naar het organisatieniveau.

De opleiding biedt theoretische grondslagen en inzichten in praktische toepassing. Het verrijkt de kijk op agile organiseren en levert concrete handvatten voor de inrichting.
De opleiders van cibit werken allemaal in de praktijk van agile transformaties en larderen de opleiding met voorbeelden en antwoorden uit hun dagelijkse werk.
Mochten er na de opleiding, op het werk, ondersteuningsvragen opdoemen, dan kunnen we daar vanuit onze organisatie ook invulling aan geven.

Omschrijving

Agility gaat verder dan het werken met Scrum in teams. Het heeft invloed op portfoliomanagement, capaciteitsmanagement, lange termijnplanning en budgettering. Bovendien werken aan de meeste systemen meerdere teams en een waaier aan specialisten en bestaan steeds meer oplossingen uit samenwerkende (sub)systemen. Om dat allemaal, op een agile manier, in goede banen te leiden, is er aandacht nodig voor de hele keten en de ondersteunende en leverende processen.

Scaled Agile Framework

Het Scaled Agile Framework (SAFe) biedt handvatten om agile te organiseren in de volle breedte en over de volledige levenscyclus van producten en diensten. Daarbij is het flexibel genoeg om zich aan te passen aan specifieke wensen van de organisatie.

De opleiding leidt voortrekkers en belangrijke rolhouders op om bij de agile transformatie in grote organisaties een sleutelrol op zich te nemen. Zowel in de groei naar agility als in de agile organisatie die ontstaat. De agile enterprise haalt veel meer uit scrum teams en de scrum teams gedijen beter in een volledig agile omgeving. Een zich wederzijds versterkend effect, waar deze opleiding een stevige basis voor biedt.

Doelgroep

De opleiding richt zich primair op mensen die in grote mate betrokken zijn bij het opschalen van agile binnen de organisatie. Dit zijn onder meer executives, managers, consultants, Lean-Agile leiders en Agile change agents.Maar ook specialisten op terreinen als architectuur, kwaliteit en productmanagement in een SAFe organisatie hebben baat bij deze opleiding.

Voorkennis

Deze opleiding veronderstelt fundamentele kennis van agile, bij voorkeur aangevuld met ruime praktijkervaring.

Programma

In deze tweedaagse cursus krijgen de deelnemers de kennis die nodig is om een Agile transformatie te leiden aan de hand van het Scaled Agile Framework 4.6®, met de onderliggende principes van lean en agile denken voor het gehele productontwikkelingsproces.

Na deze cursus heb je een goed begrip van zowel de principes als de praktijk, waarbij het Framework ondersteuning biedt aan Lean-Agile Programma’s, Agile Scaling, Lean-Agile Program Portfolio Management, en Leiderschap in Scaling. Kortom het vormen van een volledige Agile Enterprise:

Dag 1

  • Introductie in SAFe
  • Lean Thinking
  • Scaling Agile
  • Agile Release Train (deel 1)

Dag 2

  • Agile release Train (deel 2)
  • Portfolio
  • Scaling Leadership

Praktisch

Na de opleiding ontvang je een link naar het online examen bij de SAFe organisatie. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je automatisch zowel het SAFe Agilist (SA) certificaat als één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy.

Docent

Deze training wordt verzorgd door ervaren docenten van Cibit Academy.

Data & Locatie

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Training aanvragen

Wellicht ook interessant