Training

Training: Next Level Major Incident & Problem Solving

Wil jij nóg beter worden in je aanpak van incidenten en complexe problemen en vol vertrouwen de grootste crises bezweren? Breng je vaardigheden naar een hoger plan met deze Next Level Major Incident & Problem Solving Training ICT. Technologieën, functionaliteiten en organisatiestructuren worden steeds complexer. En daarmee ook incidenten en problemen. De rol van Major Incident & Problem Manager wordt steeds belangrijker. Op basis van jarenlange ervaring in problem solving in ICT-organisaties is een training ontwikkeld die helemaal is toegespitst op ICT en de uitdagingen die daarbij komen kijken. "De training heeft mij geholpen om Major incidenten op een betere manier te begeleiden en door de methode te gebruiken sneller te achterhalen waar het probleem zich af speelt maar ook waar het probleem zich juist niet afspeelt”, Nick Ruppert, Major Incident Manager bij Fujitsu.

direct
inschrijven
bel mij
 

Doelstellingen

In deze training krijg je alle handvatten om onder hoge druk major incidenten en problemen op te lossen. Ook wanneer het echt complex is. We bieden je structuur, methodieken en vaardigheden en je gaat vooral veel zelf doen. Zodat jij - juist wanneer het telt – nog beter kunt presteren.

Na de training kun je:

 • effectief leiding en structuur geven tijdens een Major Incident
 • de RATIO-methodieken toepassen en faciliteren, ook onder tijdsdruk
 • incidenten en problemen efficiënt aanpakken
 • betrokken experts mobiliseren en motiveren.
 • omgaan met complexiteit van problemen, oplossingen of systemen

Omschrijving

De training Next Level Major Incident & Problem Solving is een intensieve blended vaardigheidstraining, een combinatie van e-Learning en 12 interactieve workshops. Je wordt onder andere vaardig gemaakt in het gebruik van de RATIO-aanpak en –methoden van CoThink, voor het melden, analyseren, oplossen en voorkomen van incidents en problems. Door middel van e-Learning wordt voorafgaand aan de training en tussen de trainingsdagen met theorie en oefenmodulen intensief kennisgemaakt met de RATIO-aanpak en -methoden. Daardoor is er tijdens de trainingsdagen maximaal ruimte voor het oefenen met de methoden, op zowel aangereikte casuïstiek als op eigen praktijksituaties.

Je leert echter ook de methoden en getrainde vraagvaardigheden gebruiken in een rol van facilitator, ook onder druk ten tijde van een major incident. Omgaan met complexiteit, maar ook met weerstand, verschillende rollen, lastige stakeholders, etc. zijn belangrijke onderwerpen die uitgebreid aan de orde komen en waarmee wordt geoefend.

Naast een uitgebreide syllabus, diverse werk- en hulpbladen en Excel-templates blijft e-Learning een jaar lang voor deelnemers beschikbaar om desgewenst terug te grijpen naar bepaalde theorie- of oefenmodulen.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek bedoeld voor ICT-professionals met een leidende rol bij het oplossen van incidenten en complexe problemen. Bijvoorbeeld:

 • (Major) incident managers
 • crisis managers
 • problem managers.

 Voorkennis of voortraining: Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Deze training bestaat uit 12 dagen. Naast de trainingsdagen werken we met e-Learning. Dit vraagt nog eens zo’n 16 uur van je tijd.

 1. Intake: een persoonlijke intake om jouw specifieke leerdoelen te achterhalen.
 2. Aan de slag: 5 x 2 dagen training in onze eigen trainingslocatie en huiswerkopdrachten.
 3. Checkout:  je brengt je vaardigheden onder onze begeleiding in praktijk.
 4. Eindevaluatie: je presenteert wat je hebt geleerd aan je management.

 

Mogelijkheden voor inhouse-training:

Improve verzorgt de training Next Level Major Incident & Problem Solving in samenwerking met CoThink BV ook in uw eigen organisatie, waarbij we de inhoud afstemmen op uw leerdoelen en wensen. Neem voor meer informatie contact op via 040-2021803 of opleidingen@improveqs.nl

Praktisch

 • Plaats en data: check de trainingskalender
 • Trainingstijden: 9.15 – 17.00 uur
 • Prijs: € 6.500,- exclusief BTW
 • Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen
 • Inlichtingen: 040 – 202 1803 of opleidingen@improveqs.nl

Docent

De trainers voor deze training zijn Martijn Maas, Ron Vonk, Jan Willem Vernhout en Bart Smit van CoThink BV.

Data & Locatie

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Training aanvragen

Wellicht ook interessant