Training

Testing Medical Devices

In de medische industrie zijn de reguleringen als een zwaard van Damocles voor het ontwikkelproces. Productfalen kan catastrofale gevolgen hebben en zonder vrijgave geen verkoop. De spelregels zijn geschreven met een juridische en politieke precisie die auditors onmiskenbaar de overhand bieden, maar die vaak ook onvoldoende houvast geven hoe het moet. Gecombineerd met de “first time right” filosofie van sequentiële ontwikkeling die de laatste decennia heerste, wordt de ontwikkeling van medische apparatuur vaak gedicteerd door een evangelie van over-gedimensioneerd processen en redundante controles.

Maar tijden veranderen: Sequentieel is uit, iteratief is in. Werk slimmer, niet harder. Voorkom waste. Ondanks hun conservatieve aard, haalt de belofte van “sneller en beter leveren” steeds meer medische innovators over naar dit “Nieuwe Denken”. Maar hoe ga je om met veranderingen en onzekerheid als er mensenlevens op het spel staan?

Patrick Duisters en Johan van Berkel presenteren deze avond uit hun gezamenlijke ervaring de meest waardevolle ideeën en strategieën die hen hebben geholpen om het iteratief en LEAN denken toe te passen in de vrijgave van medische apparatuur. Uiteraard is er ook ruimte om uitdagingen uit jouw bedrijf te bespreken.

Om  17:30 is het diner, om 18:00 start het programma.

Praktisch

Dinsdag 23 april 2019

Tijd: 17.30 - 21.00

Locatie: Prof. Dr. Dorgelolaan 30, 5613 AM Eindhoven

Inschrijven voor deze Quality Boost!

Doe je mee? Aanmelden kan via https://www.meetup.com/Quality-Boost-Meetup/Wacht niet te lang, want voor elke bijeenkomst hebben we maar een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie kun je bellen met 040 - 2021803.