Training

Test Automatisering

Deze avond stond in het teken van test automatisering. Na een smakelijke maaltijd met al de nodige discussie zijn we gestart met de Quality Boost! Meetup. Het gezelschap was gemengd; mensen met veel test automatisering ervaring en een aantal die vooral geïnteresseerd waren in de ontwikkelingen en eventuele toepassing.

Allereerst zijn we gaan inventariseren waaraan een goede geautomatiseerde test zou moeten voldoen. Welke eigenschappen kent deze in de ideale wereld? Daarna heeft Pieter een presentatie gegeven en druk getekend op flipovers over de test-automatiseringspiramide en met welke strategie we tot een dergelijke ultieme geautomatiseerde test kunnen komen.

Na een aantal boeiende discussies over toepassing en verschillende strategieën binnen hetzelfde bedrijf was de avond helaas al weer snel ten einde. Deze inleiding in strategie was een goede opfrisser voor velen en werd als nuttig ervaren om weer even stil te staan bij de doelen. Er werd al gespeculeerd over een volgende Quality Boost! Meetup waarin het onderwerp test automatisering nog dieper wordt behandeld. 

De boodschap was duidelijk, één avond over test automatisering is toch echt te weinig.