Training

Test Sphere: The Ultimate Test Story

Goede verhalen gaan nooit verloren: ze wekken emoties op, hebben een eigen leven, maken je trots en kunnen je informeren en emotioneren. Daarom gingen we op zoek, op zoek naar The Ultimate Test Story! We hebben de hele wereld al afgezocht naar testers. Testers met interessante ervaringen en vreemde verhalen, die niet de woorden kunnen vinden om hun verhalen te vertellen. Wij kozen Test Sphere als wondermiddel. Een set van 100 kaarten die inspireren en testers ondersteunen om hun prachtige en krachtige verhalen te kunnen vertellen.

In deze Quality Boost! leren we je de kaarten te gebruiken door in kleine groepen opdrachten uit te voeren. Je gaat dus testverhalen vertellen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere tester ervaringen heeft die het waard zijn gedeeld te worden. Na het vertellen van het verhaal gaan we het verhaal en de stijl van de verteller bespreken:

  • Heb je soortgelijke ervaringen?
  • Zou je iets anders doen?
  • Heb je een uitdagende vraag?
  • Hoe kan het verhaal nog boeiender worden verteld?

 Inhoud is essentieel, maar het is ook erg belangrijk om te kijken naar de manier van vertellen en hoe je die verder kunt verbeteren. Een goed verhaal is onbetaalbaar; je kunt er je manager mee overtuigen of hét punt mee maken in een coaching sessie. In deze workshop is het van vitaal belang dat je elkaar feedback geeft over elkaars manier van vertellen.

Na de workshop heb je heel veel interessante dingen gedaan; je hebt verhalen verteld en gehoord, geleerd hoe je een goed verhaal vertelt. Misschien ben je beloond voor je verhaal. Daag jezelf en je collega’s uit de interessantste test verhalen aan elkaar te vertellen en misschien beëindig jij wel onze zoektocht naar…The Ultimate Test Story.

Kom langs, luister en vertel! Want de beste plaats bij het kampvuur wordt altijd gereserveerd voor... the Story Teller.

Beren van Daele is een software tester uit België die teams en individuen helpt hun vak beter te begrijpen en uit te voeren. Hij is de organisator van BREWT: the Belgian Peer conference  en een test meetup in zijn thuishaven Gent, het creatieve brein achter TestSphere en spreker op TestBash Manchester en Eurostar 2016. Het is zijn ultieme droom de test coach te worden van diegenen waar niemand meer in gelooft of die niet meer in zichzelf geloven. Mensen die gemotiveerd zijn, maar geen geluk hebben. Hij wil hun potentieel aanboren en het de kans op een beter leven geven.

Ben jij klaar voor deze Quality Boost!?

Praktisch

Woensdag 12 juli 2017

Tijd: 17.30 - 21.00

Locatie: Prof. Dr. Dorgelolaan 30, 5613 AM Eindhoven

Inschrijven voor deze Quality Boost!

Doe je mee? Aanmelden kan via https://www.meetup.com/Quality-Boost-Meetup/Wacht niet te lang, want voor elke bijeenkomst hebben we maar een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie kun je bellen met 040 - 2021803.