Training

Training: RCA Facilitator

Heb je te maken met hardnekkige problemen in je organisatie? Problemen die leiden tot (bijna-) incidenten, ernstige schade, hoge kosten en een slecht imago? Volg onze training RCA Facilitator. Hier leer met een goede RCA-methode ervaren teams met experts te faciliteren bij het onderzoeken en oplossen van deze problemen ✓ 5 dagen + coaching ✓ Mét certificering ✓ Meer regie, meer structuur, meer resultaat ✓ Schrijf je online in!

direct
inschrijven
bel mij
 

Doelstellingen

Deze training levert het volgende op:

 • Je kunt korte effectieve RCA sessies in kleine teams organiseren om snel inzicht te krijgen
 • Je kunt RCA sessies met multidisciplinaire teams organiseren en begeleiden om een probleem tot op de bodem uit te zoeken
 • Je levert heldere en professionele RCA fact sheets en RCA rapporten.
 • Je kunt in verschillende rollen werken (probleemeigenaar, expert en onafhankelijk facilitator)
 • Je kent de methode en vertrouwt op het proces, hoe lastig het probleem ook lijkt
 • Jij weet de routine aan te brengen waardoor collega’s incidenten sneller analyseren en problemen ook daadwerkelijk oplossen.

Omschrijving

Deze 5-daagse training bestaat uit 2 blokken met daartussen coaching bij het uitvoeren van praktijkopdrachten. Je leert de methode helemaal beheersen en krijgt professionele en persoonlijk feedback op de manier waarop je faciliteert. Certificatie volgt na een echte facilitatie, bij een actueel probleem in een bedrijf.

Doelgroep

Je hebt al een goede RCA basisvaardigheid geleerd in een training iRCA of iPSDM, maar je wilt nog beter worden in samenwerken en leiden van RCA’s. Je wilt het beste uit je collega’s halen en je bent bereid de regie te pakken in het onderzoeksteam.

Programma

Opbouw van de training

Kick-off (1 dag)
Tijdens de kick-off zetten we weer even de puntjes op de i van de methoden die je geleerd hebt. We behandelen de basis principes voor een effectieve RCA Faciitator.

Blok 1
In twee dagen plus 1 avond leer je alles over de conceptuele vaardigheden, methodische verdieping en de rolverdeling bij sessies. Je gaat veel oefenen en je krijgt meteen veel feedback.

Blok 2
In twee dagen plus 1 avond leer je alle facilitatorvaardigheden die je nodig hebt: leiden van sessies, effectieve communicatie, persoonlijke effectiviteit en omgaan met weerstanden en voorkomen van conflicten. Natuurlijk wordt in deze twee dagen ook weer veel geoefend in combinatie met de RCA methoden.

Je ontvangt het certificaat ‘RCA Facilitator’, als bewijs van bekwaamheid. En wees welkom in ons Facilitator netwerk: the FIRM.

Mogelijkheden voor inhouse-training:

Improve verzorgt deze training in samenwerking met CoThink BV in uw eigen organisatie, waarbij we de inhoud afstemmen op uw leerdoelen en wensen. Neem voor meer informatie contact op via 040-2021803 of opleidingen@improveqs.nl

Praktisch

Training informatie

 • Plaats en data: check de trainingskalender
 • Trainingstijden: 9.15 – 17.00 uur
 • Prijs: € 3.950,- exclusief BTW
 • Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen
 • Inlichtingen: 040 – 202 1803 of opleidingen@improveqs.nl

Docent

De trainer voor deze training is Ron Vonk of Jan Willem Vernhout van CoThink BV.

Data & Locatie

 • 20 oktober, 12, 13 november, 1, 2 december 2020, Ermelo Aanmelden »

Wellicht ook interessant