Training

Training: Scrum Master

In projecten wordt steeds vaker voor een agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedkoper betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale aansluiting bij de wensen van de opdrachtgever. De Scrum Master helpt het team om steeds meer agile te worden. Hij faciliteert de teamsessies en is actief op zoek naar belemmeringen en risico’s. Wil je inzicht en vaardigheid? De valkuilen van Scrum voorkomen? Volg dan deze Scrum Master cursus, je bent dan in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten.

direct
inschrijven
bel mij
 

Doelstellingen

 • De cursus leidt je op tot Scrum Master
 • Compleet overzicht met de laatste ontwikkelingen
 • Theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen
 • Zeer interactieve cursus

Omschrijving

In de cursus leer je de voordelen die het agile gedachtegoed en het werken met Scrum bieden boven de traditionele ontwikkelmethodieken. De cursus gaat in op de verantwoordelijkheden van de Scrum Master, maar behandelt ook de verantwoordelijkheden van de andere rollen en hoe de Scrum Master hen kan ondersteunen. Een succesvol Scrum Team staat en valt namelijk met een gemotiveerd team waarin alle rollen zijn vertegenwoordigd en in balans zijn.

Doelgroep

Elke professional en manager kan Scrum Master worden. Deze cursus is dan ook geschikt voor een breed scala functies: ontwerpers, ontwikkelaars, testers, softwarearchitecten, projectleiders – iedere Scrum Master in spe raakt met deze cursus thuis in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een Scrum-project te laten slagen.

Voorkennis

We gaan ervan uit dat je de essentie van Agile en Scrum al kent, hetzij door praktijkervaring, hetzij doordat je de cursus Agile & Scrum Essentials hebt gevolgd.

Programma

Belemmeringen weghalen en steeds beter worden

Het managen van de prioriteiten en de backlog, het uitvoeren van sprints, het gebruiken van burndown charts, het faciliteren van daily Scrum meetings en het uitvoeren van reviews en retrospectives komen aan bod. Steeds weer komen we terug op de essentie: agile werken gaat over experimenteren en leren. De kracht van visueel management en het najagen en oplossen van belemmeringen wordt duidelijk gemaakt aan de hand van praktische oefeningen. Ook belangrijke begrippen als Technical Debt worden toegelicht. Vanzelfsprekend worden ook de valkuilen uit de praktijk uitgebreid behandeld.

Programma

Dag 1

 • Scrum proces, meetings, rollen en artefacten
 • Scrum simulatie
 • Scrum master profiel
 • Het ondersteunen van de Product Owner

Dag 2

 • Het ondersteunen van het Ontwikkel Team
 • Het ondersteunen van de organisatie
 • Relatie Agile en Scrum
 • Q&A

Praktisch

Na het volgen van de cursus Scrum master ontvang je een cibit academy-certificaat. Indien je al enige ervaring hebt met Scrum en bereid bent tot nadere zelfstudie, kun je na het volgen van deze cursus het officiële Professional Scrum Master level 1 (PSM I) examen afleggen. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen.

Docent

Ervaren, gecertificeerde Scrum master docenten.

Data & Locatie

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Training aanvragen

Wellicht ook interessant