Training

Training: Scrum Product Owner

direct
inschrijven
bel mij

In de populaire Scrum-aanpak heeft de opdrachtgever, in de rol van Product Owner, een cruciale rol. Hij stelt namelijk de requirements vast en licht ze toe, bepaalt prioriteiten en accepteert uiteindelijk ook elk deelproduct. Wil je inzicht en vaardigheid om succesvol te zijn als Product Owner? Volg dan deze cursus.

 

Doelstellingen

 • We leiden je op tot Scrum Product Owner
 • Compleet overzicht met de laatste ontwikkelingen
 • Theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen
 • Zeer interactieve cursus
 • Doorlopende case voor het opbouwen van een Product Backlog

Omschrijving

In de cursus leer je de voordelen die het Agile gedachtegoed en het werken met Scrum bieden boven de traditionele ontwikkelmethodieken. De cursus gaat in op de verantwoordelijkheden van de Product Owner, maar behandelt ook de verantwoordelijkheden van de andere rollen. Een succesvol ScrumTeam staat en valt namelijk met een gemotiveerd team waarin alle rollen zijn vertegenwoordigd en in balans zijn.

In projecten wordt steeds vaker voor een Agile of Scrum aanpak gekozen. Sneller en goedkoper betere systemen realiseren is het doel. Evenals een optimale match met de wensen van de opdrachtgever. Daarvoor is het van groot belang dat de opdrachtgever actief meedoet in het project, in de rol van Product Owner.

Doelgroep

Vertegenwoordig jij de opdrachtgever of gebruiks-organisatie? Dan is jouw rol in het Scrum Team naar alle waarschijnlijkheid die van Product Owner. Deze cursus is dan ook geschikt voor productmanagers, eindgebruikers en super-users, maar ook voor bijvoorbeeld businessanalisten en informatiemanagers. Raak thuis in de kennis en vaardigheden die nodig zijn om werken met Scrum te laten slagen.

Voorkennis

We gaan ervan uit dat je de essentie van Agile en Scrum al kent, hetzij door praktijkervaring, hetzij doordat je de cursus Agile & Scrum Essentials hebt gevolgd.

Programma

Het opstellen van user stories die de requirements beschrijven; het uitleggen ervan aan het ontwikkelteam; en het stellen van prioriteiten. Dat zijn belangrijke taken van de Product Owner. Uiteraard komen al deze aspecten aan bod in de cursus. Ook gaan we in op de rol van de Product Owner bij het accepteren van deelproducten. Steeds weer komen we terug op de essentie: Agile werken gaat over experimenteren en leren. Ook belangrijke begrippen als Technical Debt worden toegelicht. Vanzelfsprekend worden ook de valkuilen uit de praktijk uitgebreid behandeld.

Programma

Dag 1

 • Agile overzicht
 • Scrum overzicht
 • Product Owner rol
 • “Reis van de Product Owner”: Hoe kom je tot een Product Backlog

Dag 2

 • Vervolg “Reis van de Product Owner”
 • Scrum deepdive
 • Q&A

Praktisch

Na het volgen van de cursus Scrum Product Owner ontvang je een certificaat. Indien je al enige ervaring hebt met Scrum en bereid bent tot nadere zelfstudie, kun je na het volgen van deze cursus het officiële Professional Scrum Product Owner level 1 (PSPO I) assessment examen afleggen via Scrum.org. Dit examen is niet bij de cursus inbegrepen.

Docent

Deze training wordt verzorgd door ervaren docenten van Cibit Academy.

Data & Locatie

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Training aanvragen

Wellicht ook interessant