Training

Training: Workshop Visualisatie in testen

Testers verzamelen en communiceren informatie over de kwaliteit van een product. Dat doen ze onder andere door onderzoek te doen, te experimenteren, informatie te evalueren en te communiceren. Hoe deze activiteiten worden uitgevoerd draagt in grote mate bij aan de effectiviteit ervan. Doorgaans wordt informatie met name tekstueel vastgelegd. In deze eendaagse workshop leert u effectiever te testen door te visualiseren.

direct
inschrijven
download
brochure
bel mij
 

Doelstellingen

Na deze training:

  • Begrijpt u waarom visualiseren werkt;
  • Kunt u visueel leren en denken;
  • Kunt u visualisatietechnieken toepassen bij het oplossen van testproblemen zoals contextanalyse, testontwerp en testuitvoer;
  • Kunt u visualisatietechnieken inzetten bij al uw testwerkzaamheden.

Omschrijving

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Testers verzamelen en communiceren informatie over de kwaliteit van een product. Dat doen ze onder andere door onderzoek te doen, te experimenteren, informatie te evalueren en te communiceren. Hoe deze activiteiten worden uitgevoerd draagt in grote mate bij aan de effectiviteit ervan.

Het maken van een diagram is een techniek om onzichtbare informatie zichtbaar te maken. Hierdoor worden de relaties tussen de gevisualiseerde elementen herkenbaar. Een diagram helpt dan ook om informatie beter te leren begrijpen zoals de context van een product. Ook helpt het bij het opdoen van nieuwe ideeën bij het ontwerpen van testgevallen. En het maakt informatie beter overdraagbaar bij het communiceren van testresultaten.

Doorgaans wordt informatie met name tekstueel vastgelegd. In deze eendaagse workshop leert u effectiever te testen door te visualiseren.

Doelgroep

Voor wie is deze training bedoeld?

De workshop is voor iedereen die software test of er dagelijks mee te maken heeft. De workshop is leerzaam voor nieuwe en ervaren testers.

Rollen van deelnemers in hun organisatie

De training is bestemd voor:

  • Testers
  • Ontwikkelaars
  • Projectmanagers
  • Consultants

Voorkennis of voortraining

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Opzet van de training

De eendaagse workshop “Visualisatie in testen” leert u op praktische en interactieve wijze uw gedachten in beelden op papier te zetten. De workshop begint met wat eenvoudige oefeningen om de voordelen van visualiseren te ervaren. Daarna worden technieken geoefend waaronder sketchnoten en mind mappen. Deze technieken worden later op de dag toegepast als echte testproblemen moeten worden opgelost zoals testontwerp en het echt testen van een product.

Tijdens de workshop wordt geen gebruik gemaakt van een laptop.

 

Mogelijkheden voor in-housetraining

Improve verzorgt de workshop Visualisatie in testen op verzoek inhouse in uw eigen organisatie. Aangepast aan uw wensen. Indien gewenst in het Engels. Neem voor meer informatie contact op via 040-202 1803 of opleidingen@improveqs.nl.

Docent

Uw docent is Ruud Cox.

Data & Locatie

Deze training is op aanvraag.

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Training aanvragen

Wellicht ook interessant