Training

Workshop Visualisatie in testen: een beeld zegt meer dan duizend woorden!

In het testen is snel leren, begrijpen en verwerken van veel informatie van groot belang. Om informatie te begrijpen, gebruiken we modellen. In ons hoofd vormen we een beeld van hoe de wereld om ons heen werkt. Modellen zijn daarom erg belangrijk in het testen. Een goed model helpt een probleem of vraagstuk te begrijpen of te manipuleren. In deze eendaagse workshop leert u sneller te testen door te visualiseren en modelleren.

direct
inschrijven
download
brochure
bel mij
 

Doelstellingen

Na deze training:

  • Kunt u visueel leren en denken;
  • Kunt u mindmaps opstellen;
  • Kunt u een context analyse maken met de product ecologie;
  • Kunt u visuele testdocumentatie opstellen;
  • Kunt u problemen oplossen door te visualiseren en modelleren.

Omschrijving

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Visualisatie maakt samenwerken makkelijker. Door gebruik te maken van beelden wordt de communicatie rijker en dat maakt ons werk makkelijker. Elkaar begrijpen is vaak een eerste stap naar succesvolle samenwerking. Tekst is saai en weinig creatief. Met beelden onthouden mensen zaken gemakkelijker en beelden maken vaak meer indruk. Een afbeelding, diagram of mind map kan een complex idee vaak snel en eenvoudig helpen doorgronden. Visualisatie maakt het snel opnemen van grote hoeveelheden informatie mogelijk.

Software en de omgevingen waarin testers werken, worden steeds complexer. Om effectief te testen, is het van belang om overzicht te houden en de materie goed te doorgronden. Mind maps, schetsen, diagrammen en andere vormen van visualisatie helpen bij het oplossen van testproblemen. Daarnaast wordt testdocumentatie beknopter en overzichtelijker door beelden te gebruiken.

In deze eendaagse workshop leert u sneller te testen door te visualiseren en modelleren.

Doelgroep

Voor wie is deze training bedoeld?

De workshop is voor iedereen die software test of er dagelijks mee te maken heeft. Het is vooral van waarde voor testers die in hun werk te maken hebben met complexe producten of die hun omgeving beter, sneller en makkelijker willen doorgronden. De workshop is leerzaam voor iedereen, nieuw of ervaren in het test vak.

Rollen van deelnemers in hun organisatie

De training is bestemd voor:

  • Testers
  • Ontwikkelaars
  • Projectmanagers
  • Consultants

Voorkennis of voortraining

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Opzet van de training

De eendaagse workshop “Visualisatie in testen” leert u op praktische en interactieve wijze uw gedachten in beelden op papier te zetten. Met verschillende, vaak eenvoudige technieken om te visualiseren en te modelleren worden testproblemen opgelost. U maakt kennis met visueel denken en leren. Met originele oefeningen leert u analyseren en ontdekken welke factoren het testen beïnvloeden. Ervaar zelf en leer om het testen in beeld te brengen!

Programma modules

Tijdens de workshop gaan we in op de volgende onderwerpen:

Visueel leren en denken: tekenen en schetsen voor meer creativiteit

Mind maps

Context analyse met de product ecologie

Visuele testdocumentatie

Problemen doorgronden en oplossen door te visualiseren en modelleren

Mogelijkheden voor in-housetraining

Improve verzorgt de workshop Visualisatie in testen op verzoek inhouse in uw eigen organisatie. Aangepast aan uw wensen. Indien gewenst in het Engels. Neem voor meer informatie contact op via 040-202 1803 of opleidingen@improveqs.nl.

Docent

Uw docent is Ruud Cox.

Data & Locatie

Deze training is op aanvraag.

Er zijn momenteel geen geplande trainingen

Wellicht ook interessant